Екскурзии

ЮЖНА АФРИКА и ЗИМБАБВЕ - I вар. - 24.09.2024, 08.10.2024, 15.11.2024, 14.03.2025, 16.04.2025, 09.05.2025, 18.09.2025, 17.10.2025, 14.11.2025

Оферта ID: 58966
15 дни / 12 нощувки
КЕЙП ТАУН, Нос Добра Надежда, СТЕЛЕНБОШ, ТЕЙБЪЛ МАУНТИН, ЙОХАНЕСБУРГ, СЪН СИТИ, ПРЕТОРИЯ,
Самолет
Цена от
7579лв.
За контакти и резервации
+359 888 242 444
Запитване
Програма
Допълнителна информация
1 ДЕН –Среща на летище София терминал 2 в 10.40ч. Полет София – Доха с‘‘Qatar Airways”. Пристигане в Доха.

2 ДЕН – Полет Доха -Кейп Таун. Пристигане в Кейп Таун. Трансфер до хотел и при възможност настаняване. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Вечерта може да се разходите по красивата променада на Кейп Таун и да вечеряте в някои от чаровните ресторанти там. Нощувка.

3 ДЕН –Закуска и започва туристическата обиколка на Кейп Таун: ще посетим и разгледаме замъка „Добра Надежда“, където при възможност ще присъстваме на традиционна церемония с топовен изстрел. След това ще разгледаме сградите на Парламента, Пазарния площад, градините „ Company’s Garden”, където ще можете да се разходите пеша в центъра на града. Oбиколката продължава с разглеждане на квартала Малай – по-известен като Бо-Каап и ще завърши при часовниковата кула на крайбрежния булевард, изпълнен с много магазини, кафенета и ресторанти. Свободно време за обяд. По желание може да изберете посещение на Аквариума или разходка с корабче до остров Робин с посещение на Музея – затвор, където Нелсон Мандела е лежал (заплащат се на място). Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН –Закуска. Днес очите ни ще се напълнят с удивителни гледки, защото ще пътуваме през Сий Пойнт, Клифтън, покрай Атлантическия океан до залива Кемпс Бей и до изключително красивия залив Хаут Бей. Спирка за снимки и продължаваме към Нос Добра Надежда, чиито резерват дава последно убежище на безценни представители на флората и фауната. Тук се сблъскват водите на Атлантика с Индийския океан и гарантирано, това място ще заеме най-предните класации на вашите пътешествия! Над безбрежието се извисява красивият морски фар, а Нос Добра Надежда е място с най-невероятните пейзажи, които може да видите и да се почувствате част от необятния свят! Уникално е! На връщане пътуваме към градчето Симонтаун, където ще имаме кратка спирка на плажа Болдърс, територия на колонии от редките „африкански” пингвини. По желание можете да посетите Националния парк „Болдърс”, където пингвините се наблюдават отблизо и тяхното съжителство създава едно наистина мило преживяване (входът се заплаща допълнително на място). Връщане в Кейп Таун. Нощувка.

5 ДЕН –Закуска. Продължаваме с туристическата обиколка на града и в този ден ще стъпим на планината Тейбъл Маунтин, откъдето Кейп Таун се вижда като на длан. За символа на Кейп няма да говорим, той се извисява като страж над града и каква гледка ви очаква, можете да разберете само когато се изкачите на върха с въртящите се леко кабинки на лифта. Разходка и беседа на място. След като се полюбуваме на гледките отвисоко, се отправяме към красивото градче Стеленбош, разположено на 50 км източно от Кейп Таун и наречено „ Градът на дъбовите дървета“. През 1679 г. основателят на Капската колония Симон ван дер Стел полага основите на този град и засажда дъбови дървета около именията и по улиците на града, за красота и уют. По време на обиколката ще посетим историческите улици „ Church “, “Dorp” и “Ryneveld“, където ще разгледаме красиви сгради от 17 век, 18 век и 19 век. Ще видим и първата християнска църква, построена в Южна Африка , днес превърната в ...хотел. Ще разгледаме историческите сгради в квартала „ The Break - зеленият квартал“, сградата на университета на Стеленбош. Свободно време за обяд. През 1690 г. в града се заселват френски хугеноти, които донасят традициите в отглеждането на лозя и винопроизводство.Този район е един от най-известните винопроизводителни райони не само в Южна Африка и в този след обяд ви очаква дегустация на радлични вина в известна местна винарна. Връщане в Кейп Таун, където ще имате свободно време за разходка в централната част на града или по крайбрежния булевард с възможност за лични интереси, пазаруване, вечеря. Нощувка.

6 ДЕН – След закуска, трансфер до летището за полет Кейп Таун- Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург. През този ден ще направим автобусна разходка през богатите квартали на Йоханесбург, през новия финансов център с модерна архитектура и най-високата сграда в Африка „ Карлтън център“. Ще спрем и на наблюдателна площадка с чудесен изглед към града. Ще видим и старата централна част на града със сгради, построени в стил Нео Барок, късен Викториански стил и в стил „ Бо Арт“: старата поща, старото кметство, Националната банка, построена през 1904 г., парламентът на провинция Гаутенг с главен град Йоханесбург, сградата на Стандартната банка, построена 1908 г. , площадът „ Ганди“,където екскурзоводът ще ви разкаже много интересни неща за страната, както и за живота на Ганди в Южна Африка. Настаняване в хотела. Свободно време и нощувка.

7 ДЕН –Закуска. В този ден ще отпътуване към Сън Сити – луксозният курорт на ЮАР, в края на бушменската долина на Северозападната провинция. Свободно време с възможност за разглеждане на курорта, известен като Лас Вегас на Южна Африка. Там са известните хотели като „ The Palace of the Lost City”, “The Cabanas “, “The Cascades. В “Долината на вълните” ще имате възможност да наблюдавате изкуствени вълни на изкуствено създаден плаж, където можете да поплувате *. Ще имате достатъчно време за обяд и пазаруване и след обяд ще се върнем в Йоханесбург. Нощувка.

8 ДЕН – Закуска. Тази сутрин ще имаме възможност да посетим едно емблематично място за Южна Африка - 100-годишната диамантена мина в Йоханесбург. Тук ще научите всичко за диамантите – от тяхното формиране до шлифоването им в бижута. Тази мина става известна след откриването на големия диамант Кулинан, наречен Звездата на Юга и наистина мястото е ивтересно. След това продължаваме към град Претория, ще спрем за обяд и следва обиколка на града, Това е главната от 3-те столици в страната - седалище на правителството, известна още като „Градът Джакаранда”,поради многото дървета джакаранда, засадени тук. Ще посетим Паметника на „Великия Път”, на Пол Крюгер, ще минем покрай старите сгради на Парламента и Двореца на правосъдието, Двореца на Обединението – считан за шедьовър на южноафриканската архитектура. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града. Вечеря и нощувка в хотел в Претория.

9 ДЕН – Закуска. През този ден ще пътуваме през живописната провинция Мпумаланга (на езика на Зулу племената означава „ мястото, където слънцето изгрява”), намираща се в източната част на ЮАР и граничеща с Мозамбик и Свазиленд. Тя обхваща южната част на Национален парк „Крюгер”. Пътувайки до там по „Панорамния път” ще можете да се насладите на 25-километровия Каньон на река Блайд, наричан още „Зеленият каньон” заради изобилстващата растителност, дължаща се на субтропичния климат в региона. След това ще посетим „Щастливите понори на Брук” – това са каменни образувания, изваяни от водите на Трер - приток на река Блейд – и дължащи своята интересна форма на дълги години ерозия, кръстени на своя откривател – златотърсачът Том Брук. Ще се възхитите на „Трите Рондавели” – цилиндрични скали, често сравнявани с лунен пейзаж. Нашето пътуване продължава към Националния парк „Крюгер” в провинция Мпумаланга, една от топ дестинациите на ЮАР – природен резерват и последно убежище на дивеча, известен от легендите на древните африкански племена и с историите за златната треска. Вечеря и нощувка в хотел в близост до Национален парк „Крюгер”.

10 ДЕН - Закуска сух пакет. В 6.00 ч. трансфер към Националния парк „Крюгер”.
Ще имате възможност да посетите и разгледате парка със закрит микробус, а за тези от вас, които са любители на силните усещания предлагаме сафари с открити джипове*. Този най-известен дивечов резерват в Африка съхранява всички животински видове, характерни за Южна Африка, някои от които не се срещат вече в други региони. Имате възможност за близка среща с лъвове, слонове, леопарди, носорози, африкански биволи..... и много други представители на африканската фауна. Спирки за закуска и обяд. Връщане в хотела късно след обяд. Вечеря и нощувка в хотела.

11 ДЕН – След закуска трансфер до летище за полет от Крюгер -до Виктория Фолс -Зимбабве. Пристигане във Виктория Фолс. Трансфер и настаняване в хотела в близост до водопадите. След обяд ще направим разходка с корабче по течението на река Замбези, четвъртата по големина речна система на африканския континент. Ще тръгнем по горното течение на реката, която е преди челото на водопада, преминавайки покрай множество големи и малки островчета. Край бреговете могат да се наблюдават разнородни птици, слонове, горди жирафи, стада излежаващи се хипопотами. При късмет могат да се видят и крокодили. Неусетно наближава и красивият африкански залез, който ще запечатате завинаги. Нощувка във Виктория Фолс.

12 ДЕН –След закуска започва нашата разходка в Националния парк при водопада Виктория, един от най-големите и красиви водопади в света. Той e едно от седемте природни чудеса, наричан „бучащия пушек”, тъй като падащата вода разпръсква водни пръски, които създават впечатление за пушек. Водопадите се изливат от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заемат и забележителната височина от 107 метра на стихийно падащата вода, ги правят едни от най-големите водопади с света. Тази гледка може най-зрелищно да се види от високо и който желае тази емоция, може да направи полет с хеликоптер над водопадите (13 мин.)*
Ще имаме свободно време за обяд в едно специално място „ Lookout café “с невероятен изглед към дефилето Батока. След обяд ще посетим водопадите от страната на Замбия с острова „ Ливингстоун „ и известните „ Дяволски басейни“, където може да се изкъпете. Връщане в хотела. Свободно време за отдих, а вечерта по желание може да се включите в Бома-вечеря - шоу програма с невероятни местни специалитети, музика и танци.* Нощувка.

13 ДЕН – Закуска. Свободен ден или по желание можете да се включите в организирано сафари в Национален парк Чобе.* Ранен трансфер до Национален парк Чобе, където ви очаква първото ви сафари за деня - 3-часов круиз с лодка по река Чобе. Този участък от реката е известен с огромните си стада слонове, хипопотами, крокодили и изобилие от птици, които могат да се видят отблизо и безопасно от лодката. След края на круиза ви очаква вкусен обяд в местен ресторант, а след това започва истинското приключение. Заредете добре апаратите, вземете обективите и се пригответе за сафари с открити джипове, където ще влезете в средата на множество диви животни, ще бъдете част от техния свят и ще уловите удивителни кадри. Връщане в хотела. За тези от Вас, които не участват в сафарито в Национален парк Чобе, се предлагат допълнителни мероприятия, описани по- долу в програмата. Нощувка.

14 ДЕН - Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет Виктория Фолс – Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург следва полет Йоханесбург -Доха с “Qatar Airways”.

15 ДЕН – Пристигане в Доха. Полет Доха - София с “Qatar Airways”. Пристигане на летище София.
Програма
1 ДЕН –Среща на летище София терминал 2 в 10.40ч. Полет София – Доха с‘‘Qatar Airways”. Пристигане в Доха.

2 ДЕН – Полет Доха -Кейп Таун. Пристигане в Кейп Таун. Трансфер до хотел и при възможност настаняване. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Вечерта може да се разходите по красивата променада на Кейп Таун и да вечеряте в някои от чаровните ресторанти там. Нощувка.

3 ДЕН –Закуска и започва туристическата обиколка на Кейп Таун: ще посетим и разгледаме замъка „Добра Надежда“, където при възможност ще присъстваме на традиционна церемония с топовен изстрел. След това ще разгледаме сградите на Парламента, Пазарния площад, градините „ Company’s Garden”, където ще можете да се разходите пеша в центъра на града. Oбиколката продължава с разглеждане на квартала Малай – по-известен като Бо-Каап и ще завърши при часовниковата кула на крайбрежния булевард, изпълнен с много магазини, кафенета и ресторанти. Свободно време за обяд. По желание може да изберете посещение на Аквариума или разходка с корабче до остров Робин с посещение на Музея – затвор, където Нелсон Мандела е лежал (заплащат се на място). Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН –Закуска. Днес очите ни ще се напълнят с удивителни гледки, защото ще пътуваме през Сий Пойнт, Клифтън, покрай Атлантическия океан до залива Кемпс Бей и до изключително красивия залив Хаут Бей. Спирка за снимки и продължаваме към Нос Добра Надежда, чиито резерват дава последно убежище на безценни представители на флората и фауната. Тук се сблъскват водите на Атлантика с Индийския океан и гарантирано, това място ще заеме най-предните класации на вашите пътешествия! Над безбрежието се извисява красивият морски фар, а Нос Добра Надежда е място с най-невероятните пейзажи, които може да видите и да се почувствате част от необятния свят! Уникално е! На връщане пътуваме към градчето Симонтаун, където ще имаме кратка спирка на плажа Болдърс, територия на колонии от редките „африкански” пингвини. По желание можете да посетите Националния парк „Болдърс”, където пингвините се наблюдават отблизо и тяхното съжителство създава едно наистина мило преживяване (входът се заплаща допълнително на място). Връщане в Кейп Таун. Нощувка.

5 ДЕН –Закуска. Продължаваме с туристическата обиколка на града и в този ден ще стъпим на планината Тейбъл Маунтин, откъдето Кейп Таун се вижда като на длан. За символа на Кейп няма да говорим, той се извисява като страж над града и каква гледка ви очаква, можете да разберете само когато се изкачите на върха с въртящите се леко кабинки на лифта. Разходка и беседа на място. След като се полюбуваме на гледките отвисоко, се отправяме към красивото градче Стеленбош, разположено на 50 км източно от Кейп Таун и наречено „ Градът на дъбовите дървета“. През 1679 г. основателят на Капската колония Симон ван дер Стел полага основите на този град и засажда дъбови дървета около именията и по улиците на града, за красота и уют. По време на обиколката ще посетим историческите улици „ Church “, “Dorp” и “Ryneveld“, където ще разгледаме красиви сгради от 17 век, 18 век и 19 век. Ще видим и първата християнска църква, построена в Южна Африка , днес превърната в ...хотел. Ще разгледаме историческите сгради в квартала „ The Break - зеленият квартал“, сградата на университета на Стеленбош. Свободно време за обяд. През 1690 г. в града се заселват френски хугеноти, които донасят традициите в отглеждането на лозя и винопроизводство.Този район е един от най-известните винопроизводителни райони не само в Южна Африка и в този след обяд ви очаква дегустация на радлични вина в известна местна винарна. Връщане в Кейп Таун, където ще имате свободно време за разходка в централната част на града или по крайбрежния булевард с възможност за лични интереси, пазаруване, вечеря. Нощувка.

6 ДЕН – След закуска, трансфер до летището за полет Кейп Таун- Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург. През този ден ще направим автобусна разходка през богатите квартали на Йоханесбург, през новия финансов център с модерна архитектура и най-високата сграда в Африка „ Карлтън център“. Ще спрем и на наблюдателна площадка с чудесен изглед към града. Ще видим и старата централна част на града със сгради, построени в стил Нео Барок, късен Викториански стил и в стил „ Бо Арт“: старата поща, старото кметство, Националната банка, построена през 1904 г., парламентът на провинция Гаутенг с главен град Йоханесбург, сградата на Стандартната банка, построена 1908 г. , площадът „ Ганди“,където екскурзоводът ще ви разкаже много интересни неща за страната, както и за живота на Ганди в Южна Африка. Настаняване в хотела. Свободно време и нощувка.

7 ДЕН –Закуска. В този ден ще отпътуване към Сън Сити – луксозният курорт на ЮАР, в края на бушменската долина на Северозападната провинция. Свободно време с възможност за разглеждане на курорта, известен като Лас Вегас на Южна Африка. Там са известните хотели като „ The Palace of the Lost City”, “The Cabanas “, “The Cascades. В “Долината на вълните” ще имате възможност да наблюдавате изкуствени вълни на изкуствено създаден плаж, където можете да поплувате *. Ще имате достатъчно време за обяд и пазаруване и след обяд ще се върнем в Йоханесбург. Нощувка.

8 ДЕН – Закуска. Тази сутрин ще имаме възможност да посетим едно емблематично място за Южна Африка - 100-годишната диамантена мина в Йоханесбург. Тук ще научите всичко за диамантите – от тяхното формиране до шлифоването им в бижута. Тази мина става известна след откриването на големия диамант Кулинан, наречен Звездата на Юга и наистина мястото е ивтересно. След това продължаваме към град Претория, ще спрем за обяд и следва обиколка на града, Това е главната от 3-те столици в страната - седалище на правителството, известна още като „Градът Джакаранда”,поради многото дървета джакаранда, засадени тук. Ще посетим Паметника на „Великия Път”, на Пол Крюгер, ще минем покрай старите сгради на Парламента и Двореца на правосъдието, Двореца на Обединението – считан за шедьовър на южноафриканската архитектура. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града. Вечеря и нощувка в хотел в Претория.

9 ДЕН – Закуска. През този ден ще пътуваме през живописната провинция Мпумаланга (на езика на Зулу племената означава „ мястото, където слънцето изгрява”), намираща се в източната част на ЮАР и граничеща с Мозамбик и Свазиленд. Тя обхваща южната част на Национален парк „Крюгер”. Пътувайки до там по „Панорамния път” ще можете да се насладите на 25-километровия Каньон на река Блайд, наричан още „Зеленият каньон” заради изобилстващата растителност, дължаща се на субтропичния климат в региона. След това ще посетим „Щастливите понори на Брук” – това са каменни образувания, изваяни от водите на Трер - приток на река Блейд – и дължащи своята интересна форма на дълги години ерозия, кръстени на своя откривател – златотърсачът Том Брук. Ще се възхитите на „Трите Рондавели” – цилиндрични скали, често сравнявани с лунен пейзаж. Нашето пътуване продължава към Националния парк „Крюгер” в провинция Мпумаланга, една от топ дестинациите на ЮАР – природен резерват и последно убежище на дивеча, известен от легендите на древните африкански племена и с историите за златната треска. Вечеря и нощувка в хотел в близост до Национален парк „Крюгер”.

10 ДЕН - Закуска сух пакет. В 6.00 ч. трансфер към Националния парк „Крюгер”.
Ще имате възможност да посетите и разгледате парка със закрит микробус, а за тези от вас, които са любители на силните усещания предлагаме сафари с открити джипове*. Този най-известен дивечов резерват в Африка съхранява всички животински видове, характерни за Южна Африка, някои от които не се срещат вече в други региони. Имате възможност за близка среща с лъвове, слонове, леопарди, носорози, африкански биволи..... и много други представители на африканската фауна. Спирки за закуска и обяд. Връщане в хотела късно след обяд. Вечеря и нощувка в хотела.

11 ДЕН – След закуска трансфер до летище за полет от Крюгер -до Виктория Фолс -Зимбабве. Пристигане във Виктория Фолс. Трансфер и настаняване в хотела в близост до водопадите. След обяд ще направим разходка с корабче по течението на река Замбези, четвъртата по големина речна система на африканския континент. Ще тръгнем по горното течение на реката, която е преди челото на водопада, преминавайки покрай множество големи и малки островчета. Край бреговете могат да се наблюдават разнородни птици, слонове, горди жирафи, стада излежаващи се хипопотами. При късмет могат да се видят и крокодили. Неусетно наближава и красивият африкански залез, който ще запечатате завинаги. Нощувка във Виктория Фолс.

12 ДЕН –След закуска започва нашата разходка в Националния парк при водопада Виктория, един от най-големите и красиви водопади в света. Той e едно от седемте природни чудеса, наричан „бучащия пушек”, тъй като падащата вода разпръсква водни пръски, които създават впечатление за пушек. Водопадите се изливат от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заемат и забележителната височина от 107 метра на стихийно падащата вода, ги правят едни от най-големите водопади с света. Тази гледка може най-зрелищно да се види от високо и който желае тази емоция, може да направи полет с хеликоптер над водопадите (13 мин.)*
Ще имаме свободно време за обяд в едно специално място „ Lookout café “с невероятен изглед към дефилето Батока. След обяд ще посетим водопадите от страната на Замбия с острова „ Ливингстоун „ и известните „ Дяволски басейни“, където може да се изкъпете. Връщане в хотела. Свободно време за отдих, а вечерта по желание може да се включите в Бома-вечеря - шоу програма с невероятни местни специалитети, музика и танци.* Нощувка.

13 ДЕН – Закуска. Свободен ден или по желание можете да се включите в организирано сафари в Национален парк Чобе.* Ранен трансфер до Национален парк Чобе, където ви очаква първото ви сафари за деня - 3-часов круиз с лодка по река Чобе. Този участък от реката е известен с огромните си стада слонове, хипопотами, крокодили и изобилие от птици, които могат да се видят отблизо и безопасно от лодката. След края на круиза ви очаква вкусен обяд в местен ресторант, а след това започва истинското приключение. Заредете добре апаратите, вземете обективите и се пригответе за сафари с открити джипове, където ще влезете в средата на множество диви животни, ще бъдете част от техния свят и ще уловите удивителни кадри. Връщане в хотела. За тези от Вас, които не участват в сафарито в Национален парк Чобе, се предлагат допълнителни мероприятия, описани по- долу в програмата. Нощувка.

14 ДЕН - Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет Виктория Фолс – Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург следва полет Йоханесбург -Доха с “Qatar Airways”.

15 ДЕН – Пристигане в Доха. Полет Доха - София с “Qatar Airways”. Пристигане на летище София.
Допълнителна информация
Промоционалната цена 7 479 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 7 540 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”


1. В ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

самолетни билети за международните полети София – Доха –Кейп Таун – Крюгер- Виктория Фолс (Зимбабве) -Йоханесбург – Доха – София;
самолетен билети за вътрешен полет: Кейп Таун– Йоханесбург;
летищни такси за всички международни и вътрешни полети - 1 252 лв/ 640 евро - подлежат на потвърждение;
ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
1 ДЕН –Среща на летище София терминал 2 в 10.40ч. Полет София – Доха в 12.40ч. с ‘‘Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15ч.
2 ДЕН –В 01.45ч. полет Доха -Кейп Таун. Пристигане в Кейп Таун в 10.30ч.
6 ДЕН –В 12.00ч. полет Кейп Таун- Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург в 14.05ч.
11 ДЕН –В 12.45ч. полет от Крюгер -до Виктория Фолс -Зимбабве. Пристигане във Виктория Фолс в 14.30ч.
14 ДЕН - В 14.00 ч. полет Виктория Фолс – Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург в 15.40ч. В 20.25ч. полет Йоханесбург -Доха с “Qatar Airways”.
15 ДЕН –Пристигане в Доха в 05.45 ч. В 07.40ч. - полет Доха - София с “Qatar Airways”. Пристигане на летище София в 12.40 ч.
  • Полетите посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата.
трансфери летище – хотел – летище;
12 нощувки със закуски и 4 вечери в хотели 3* и 4* в ЮАР и Зимбабве;
4 нощувки в Кейптаун
2 нощувки в Йоханесбург
1 нощувка в Претория
2 нощувки в близост до Национален парк Крюгер
3 нощувки на Виктория фолс (Зимбабве)
Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
туристическа обиколка на на Кейп Таун – (3-ти ден);
пътуване през Сий Пойнт, Клифтън и покрай Атлантическия океан до залива Кемпс Бей и до изключително красивия залив Хаут Бей Нос Добра Надежда разглеждане на плаж Болдърс – (4-ти ден);
изкачване с лифт до върха на планината Тейбъл Маунтин – (5-ти ден);
разглеждане на Стеленбош и дегустация на вино –(5-ти ден);
разглеждане на Йоханесбург – (6-ти ден);
разглеждане на Сън Сити – (7-ми ден);
посещение на диамантена мина– (8-ми ден);
обиколка на Претория – (8-ми ден);
пътуване по „Панорамния път” през живописната провинция Мпумаланга– (9-ти ден);
целодневно фото сафари в Национален парк „Крюгер“ – (10-ти ден);
разходка с корабче по река Замбези – (11-ти ден);
посещение на Националния парк при водопадите Виктория – (12-ти д ен);
посещение на водопадите от страната на Замбия с остров „Ливингстоун“- (12-ти ден);
наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в ЮАР и Зимбабве;
входовете на всички археологически паркове и музеи;
екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език) от водачът, който придружава групата, при всички обиколки, посочени в програмата;
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 107 лв.

2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
виза ЮАР – 65 лв;
виза Зимбабве – 30 щ.долара (плаща се на място на летището);
такса за обработка и подаване на документите за визa за ЮАР– 60 лв;
такса в Нац. парк при водопадите „Виктория” – 50 щ. долара- (заплаща се в офиса на туроператора)

допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
сафари с открити джипове в Националния парк „Крюгер” - 115 евро (10-ти ден)
полет с хеликоптер над водопадите „Виктория” (13 мин.) - 150 евро/* за това мероприятие има държавна такса около 15 щ. долара, която се заплаща допълнително на място./ (12-ти ден);
шоу програма и „Бома-вечеря” („Вота”) с местни специалитети – 65 евро( алкохолни и безалкохолни напитки не са включени , те са по желание и се заплащат допълнително на място) -(12-ти ден);
сафари в Национален парк Чобе с круиз по р.Чобе – 190 евро (13-ти ден)
разходка с лъвове (около 2 часа) - 140 щ.долара (13-ти ден)
разходка с гепард(около 2 часа) - 140 щ.долара (13-ти ден)
разходка със слонове (около 2 часа) - 150 щ.долара (13-ти ден)
разходка на гърба на слон (около 45 мин.) -160 щ.долара (13-ти ден)
наблюдение отблизо на хранене на лъв или гепард - 100 щ.долара (13-ти ден)


допълнителни мероприятия заплащат се на място:
посещение на Аквариума -13 евро - (3-ти ден);
разходка с корабче до остров Робин и посещение на Музея – затвор, където Нелсон
Мандела е лежал- около 150 щ.долара - (3-ти ден);
вход за Национален парк „Болдърс” - 150 ранда (около 12 евро) – (4-ти ден);

Застраховки с включена защита при COVID 19
Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие- до 60 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“– с покритие- до 120 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие- до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
Застраховки без защита при COVID 19
Bulstrad - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 36 лв (за лица до 70 год.), 72лв - за лица от 71 год. до 80 год..
  • Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

  • Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата.
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
последните два дни по същата.
4. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети, лимитът за багажа е
съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
5. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.11.2022г.
6. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
офиса на туроператора.
7. Категоризацията на хотелите в Южна Африка и Зимбабве не съответства на
критериите за категоризация на хотелите в Европа.
8. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията.
В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
9. Екскурзията не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3. Цените 7 440лв/7 540 лв са за човек в двойна стая.
За единична стая се доплащат 980 лв. /подлежи на актуализация/
  • Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.11.2022 г. и е възможно да подлежат на актуализация.

При записване се внася депозит от 3 700 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.

КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.

4. Начин на плащане:
- в брой (в офиса на ТО)
- по банков път